Logo Hasker assurantiekantoor Foppie Haskerhorne
Logo Adviseur RegioBank Foppie Haskerhorne

Buurtzame bank

Goed Idee of initiatief?


Wij zijn op zoek naar sociale initiatieven. We komen graag met je in contact als je een goed idee hebt voor in de buurt. Een moestuin of een duofiets? We helpen je graag om een initiatief op te starten. Voor meer informatie kijk op:

www.voordebuurtfonds.nl (i.c.m. Oranjefonds) of
www.samenvoordebuurt.nl

Heb jij een leuk idee? Of wil jij weten welke initiatieven wij steunen?

Geef uw buurtwens door

Waar helpen wij bij?

Wij helpen je met de aanvraag. Wordt deze goedgekeurd, dan helpen we je met een online platform en voeren we samen campagne om het initiatief te realiseren.

hasker assurantiekantoor regiobank foppie haskerhorne particulier buurtwens 2023 01
Heb je een idee of initiatief en wil je weten of deze in aanmerking komt #voordebuurtfonds of #samenvoordebuurt? Mail dan naar nienkefoppie.nl of bel (0513) 677 400.

Gastlessen

Bank voor de klas – Week van het Geld

www.bankvoordeklas.nl

Al sinds 2010 geven wij op diverse scholen gastlessen. In een wereld waar veel digitaal gaat willen wij als #RegioBank tussen de mensen staan, dus ook bij de kinderen.
Bankvoordeklas is een lesprogramma tijdens de week van het geld.
Wist je dat: Koningin Maxima ambassadrice is van deze week!

Elk jaar is er de week van het geld, een initiatief dat wordt georganiseerd door alle banken in Nederland en de overheid.

Eurowijs

www.eurowijs.nl

Eurowijs is een programma voor het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs en speciaal onderwijs.
Eurowijs is een initiatief van de Volksbank. Met onze merken SNS, ASN Bank, RegioBank en BLG Wonen staan we voor bankieren met de menselijke maat. En bankieren doen we al 200 jaar, want de eerste Nutsspaarbank werd in 1817 opgericht.

Ook nu onderschrijven onze merken het maatschappelijk belang. Samen, maar ieder op zijn eigen manier, kiezen we ervoor om duurzaamheid als uitgangspunt te nemen voor de toekomst. Om mensen inzicht, overzicht en vooruitzicht in geldzaken te bieden. Bijvoorbeeld door mensen financieel weerbaar te maken. En daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen, want 'jong geleerd, is oud gedaan'. Best logisch dus dat we het Eurowijs lesmateriaal gratis aanbieden.

Scholen en leerkrachten kunnen het fysieke lespakket elk jaar opnieuw bestellen. Of een gastles aanvragen, we komen graag bij jullie langs.

Het mooie van een fysiek lespakket is dat kinderen het mee naar huis kunnen nemen. Zo brengen we ook thuis het gesprek op gang. Bijvoorbeeld over zakgeld krijgen, over sparen en de waarde van geld. Zeker in dit digitale tijdperk is het belangrijk kinderen mee te nemen in de wereld van geld. Vooral die van het digitale geld. Zo helpen we hen financieel weerbaar te maken voor later.

Workshop

Veilig Internet Bankieren

Internetcriminelen vallen elke dag mensen lastig met bijvoorbeeld valse e-mails en marktplaatsfraude. En dat wordt alleen maar meer. Want steeds meer geldzaken worden online geregeld. Wij willen u graag helpen om dit voor te zijn. Hoe? U hoort het tijdens onze gratis workshop Veilig online bankieren. U bent van harte uitgenodigd.

Workshop Veilig online bankieren

  Tijdens de gratis workshop leren we u graag hoe u veilig online bankiert. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leert u:

 • hoe u internetcriminaliteit herkent.
 • welke vormen van internetcriminaliteit er zijn.
 • in welke situaties u uw gegevens niet moet delen.
 • wanneer u een website of e-mail kunt vertrouwen.

Held met je geld

Weet u dat kinderen die op jonge leeftijd met geld leren omgaan, later minder vaak financiële problemen krijgen? Het kan dus geen kwaad om op tijd te beginnen met een stukje financiële opvoeding. We helpen u graag op weg. Op school organiseren we de gratis workshop Held met je geld. Kinderen tussen 7 en 13 jaar zijn van harte uitgenodigd. Ouders zijn ook welkom.

Wat leren kinderen tijdens de workshop Held met je geld?


  aan de hand van video’s en voorbeelden leren kinderen op een interactieve wijze:

 • wat sparen is en hoe ze zelf kunnen sparen.
 • meer over geldcriminaliteit: wat het is en waar ze op moeten letten.
 • hoe ze veilig kunnen bankieren.

NL voor Elkaar

www.nlvoorelkaar.nl

Heb jij een uurtje? Geef 'm aan een ander. Zo maken we samen Nederland steeds een stukje beter.
Op NLvoorelkaar vind je alle vraag en aanbod op het gebied van vrijwilligerswerk en vrijwillige inzet verzameld. Vraag, vind en help elkaar. Het werkt heel eenvoudig, zoals je van andere marktplaatsen gewend bent.

Mocht je interesse en/ of vragen hebben in één van deze programma's, neem dan contact met ons op en vraag naar Nienke, of mail naar nienkefoppie.nl.